Click to listen highlighted text!
Welcome REALNAME/gspeech}
0900 - 513 80 39 info@shrnet.nl
  • A  A  A  

Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR)

THUISARTS.NL, informatieve site voor patiëntenHuisartsengenootschap opent informatieve website voor patiënten

Voor mensen die zelf informatie en advies willen inwinnen over hun gezondheid heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) de website www.thuisarts.nl geopend.

Deze site maakt medische informatie toegankelijk voor een breed publiek en is een initiatief van het NHG. Mensen krijgen op de website adviezen over wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven en hun klachten aan te pakken. Ook staat duidelijk aangegeven wanneer het nodig is om naar de huisarts te gaan.
Uit onderzoek blijkt dat mensen minder dan de helft onthouden van wat de arts tijdens het spreekuur verteld heeft. Huisartsen vinden het belangrijk dat mensen volledig geïnformeerd zijn, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken. De website’Thuisarts.nl ondersteunt hierin zowel de huisartsen als hun patiënten.’

Betrouwbare informatie

Het NHG vindt de kwaliteit van medische informatie op internet nu vaak onacceptabel, onder meer omdat aanbieders vaak commerciële belangen dienen. Bovendien is het aanbod van medische informatie op het internet ontzettend groot en onoverzichtelijk. Met Thuisarts.nl weet de patiënt nu zeker dat de informatie die hij zoekt en vindt op deze website voor honderd procent betrouwbaar is. Patiënten krijgen op de site adviezen over wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven en hun klachten aan te pakken. Ook staat duidelijk aangegeven wanneer het nodig is om naar de huisarts te gaan.

Voor, tijdens en na consult

Vanachter de computer kan men met Thuisarts.nl zelf inschatten of een bezoek aan de huisarts noodzakelijk is. Als dat het geval is kan de patiënt zich nu ook beter voorbereiden op een consult bij de huisarts. De huisarts kan tijdens het consult de website benutten voor extra toelichting, bijvoorbeeld aan de hand van de anatomische afbeeldingen. De patiënt kan nadien alles nog eens rustig nalezen.

De stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) is sinds 2008 HKZ gecertificeerd en sinds 2015 NEN7510 gecertificeerd.

Voor mensen die zelf informatie en advies willen inwinnen over hun gezondheid heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) de website www.thuisarts.nl geopend.

Click to listen highlighted text!