Click to listen highlighted text!
Welcome REALNAME/gspeech}
0900 - 513 80 39 info@shrnet.nl
  • A  A  A  

Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR)

WEBSITE WWW.IKGEEFTOESTEMMING.NL OPERATIONEELOnline toestemming geven voor de uitwisseling van medische gegevens
is nu mogelijk

Vanaf begin maart kunnen patiënten online toestemming geven voor het elektronisch uitwisselen van hun medische gegevens via de zorginfrastructuur van het LSP. Dat kan op de webstite www.ikgeeftoestemming.nl van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Hoewel de toestemming niet door huisartsenposten maar door huisartsen en apotheken (de bronhouders van uw dossier) wordt geregistreerd willen wij u toch graag op deze mogelijkheid attent maken en uitleggen hoe u dit kunt regelen.

Toestemming verlenen via bovenstaande website kan op twee manieren:

1) Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD (met sms authenticatie) naar uw huisarts en/of apotheek;
2) Vul online een formulier in, print het en geef het aan uw huisarts en/of apotheek.

Let op! U kunt alleen gebruik maken van optie 1 (DigiD met sms) indien ook uw zorgverlener zich heeft aangemeld voor www.ikgeeftoestemming.nl. Is dit niet het geval en komt uw zorgverlener niet voor in de lijst van zorgverleners dan rest alleen optie 2.

De website is tevens beschikbaar in het Engels.

Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur?Klik dan hier of kijk op www.vzvz.nl.

De stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) is sinds 2008 HKZ gecertificeerd en sinds 2015 NEN7510 gecertificeerd.

Voor mensen die zelf informatie en advies willen inwinnen over hun gezondheid heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) de website www.thuisarts.nl geopend.

Click to listen highlighted text!