Click to listen highlighted text!
Welcome REALNAME/gspeech}
0900 - 513 80 39 info@shrnet.nl
  • A  A  A  

Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR)

DE DIENSTAPOTHEEK


De dienstapotheek is bedoeld voor spoedeisende gevallen


Regio Leiden

’s Avonds, ’s nachts, tijdens het weekend en op feestdagen kunt u voor medicijnen terecht in het LUMC, via de hoofdingang, Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden. U hoeft dus nooit meer te zoeken welke apotheek dienst heeft.

Openingstijden
– Zaterdag van 08:00 uur tot 15:00 uur: Poli Apotheek LUMC
– Zaterdag van 15:00 uur tot 23.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht
– Zondag en feestdagen van 08:00 uur tot 23.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht
– Maandag t/m vrijdag van 18:00 uur tot 23.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht

Beide apotheken bevinden zich in het LUMC. Volg vanaf de hoofdingang de borden naar de juiste apotheek.

Weekend en Nachtdienst
Er is maar een beperkt assortiment aanwezig.
Het is niet zo dat de apotheker of apothekersassistente, die dienst heeft, de hele nacht op blijft. Komt u daarom zo mogelijk voor 24.00 uur. Voor handverkoopartikelen wordt u na 24.00 uur € 3,50 toeslag berekend. Patienten met recept moeten, net zoals bij de huisartsenposten, een geldig ID bewijs meenemen. Dit om zorgfraude tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie daarover.

Medicatiegegevens
Patienten dienen of een actueel medicatieoverzicht mee te nemen voor een goede afhandeling door de dienstapotheek of bij hun eigen apotheek tioestemming te hebben gegeven voor het uitwisselen van medicatiegegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Betaling
Zorg dat u altijd uw geldige polisgegevens of verzekeringspas bij u hebt. Het is bij de dienstapotheek niet mogelijk medicijnen op rekening te krijgen. Zorg daarom dat u ook contact geld of uw pinpas bij u hebt.

Taxiregeling
Als het voor u onmogelijk is de medicijnenzelf zelf op te halen of te laten ophalen dan kunnen de medicijnen op verzoek van de voorschrijvende arts met een taxi worden bezorgd.

Regio Alphen aan den Rijn

Heeft u in de regio Alphen aan den Rijn met spoed medicijnen nodig en is uw eigen apotheek gesloten dan kunt u voor medicijnen terecht bij de DagNachtapotheek van het Rijnland Ziekenhuis (locatie Alphen aan den Rijn).

m_dagnachtapotheek

Deze apotheek is dagelijks geopend tussen 08.00 en 23.00 uur. U vindt de DagNachtapotheek op de begane grond van het ziekenhuis bij de hoofdingang:
Meteoorlaan 4
2402 WC Alphen aan den Rijn

Bij spoedgevallen kunt u buiten de bovenstaande openingstijden terecht bij Apotheek De Nachtwacht (in het LUMC), Albinusdreef 2 te Leiden.

De stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) is sinds 2008 HKZ gecertificeerd en sinds 2015 NEN7510 gecertificeerd.

Voor mensen die zelf informatie en advies willen inwinnen over hun gezondheid heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) de website www.thuisarts.nl geopend.

Click to listen highlighted text!